Стало відомо, які продукти в травні найбільше подорожчали

2

В травні найбільше подорожчали капуста, варені ковбаси, морква, пшоно, морожена риба та яблука. Про це у Facebook повідомив голова Асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко.

“За травень зростання цін спостерігалося на 50% найменувань продуктів, що підлягають державному моніторингу, тоді як за квітень подорожчало більш 80%. У травні 2018 року ТОП-5 продуктів, які подорожчали найбільше виглядає наступним чином:

Капуста — на 3,2 грн на одному кілограмі, варені ковбаси — на 1 грн, моркву — на 80 коп., пшоно, морожена риба та яблука — на 60 коп. з кожної позиції. У відсотках безперечним лідером є капуста, яка додала 34%, моркву — 6%, пшонка і яблука — по 3%, варені ковбаси — 1%», — написав Дорошенко.

П’ятірка продуктів харчування, які найбільше подешевшали за травень виглядає так: яйця — 2,5 грн на один десяток, сало — 1,7 грн за кілограм, філе курки — 1,6 грн., гречка — 1,4 грн, м’які сири — 1,2 грн. У відсотках лідером залишилися яйця — 9%, гречана крупа — 8%, картоплю і цибулю — 4%, сало — 3%.

По іншим продуктам цінова картина виглядає так: додала в ціні на 30 коп. на кілограмі сметана, на 20 коп. — крупа манна, на 10 коп. — хліб пшеничний з борошна вищого і першого сортів, хліб житній, макарони, борошно пшеничне, крупи ячні і молоко.

А знизилися в ціні: на 60 коп. на кілограмі — свинина, на 40 коп. — тушки курячі на 30 коп. — цибуля, картопля та цукор, на 20 коп. — рис, яловичина, олія соняшникова, на 10 коп. — батон, масло і буряк.

Facenews

Оставить комментарий